Vi regner med at vår kultur har en 15000-årig kornhistorie. Holli Mølle lager mel av mange ulike kornslag fra denne historien. Fra det første kjente kornslaget i vår kultur, enkorn, fram til de mest moderne hvetekorn. Holli Mølle benytter korn som er økologisk dyrket i Norge. Felles for vårt dyrkernettverk er at de har dyrket kornet uten bruk av kunstgjødsel eller plantevernmidler.

Fra starten i 2007 har vi gradvis utvidet kornarealet vårt. Det startet med korn produsert på egen gård. I 2023 mottar Holli Mølle korn fra 50 gårder på Østlandet.

Gårdene er forskjellige både i størrelse og måten de dyrker på. Noen er små. Den største dyrkeren har 3500 dekar tilgjengelig. De er alle levende opptatt av å produsere økologisk korn med så god kvalitet som mulig.

Sporbarhet

Vi løfter fram bonden helt ut på melsekken eller melposen ved å merke hvilken bonde som dyrket kornet til dette melet. Dette er komplisert logistikk. Mange av våre kunder synes det er viktig å vite hvor kornet kommer fra. Det gir en stolthet for bonden å vite at kornet som ble levert til Holli Mølle blir til godt bakverk.

Mye av det melet som kan kjøpes i dag er tilsatt melbehandlingsmidler. Det kan være askorbinsyre for å bedre modningen av deigen. På Holli Mølle tilsetter vi ingen ting i melet: RENT KORN INN – RENT MEL UT.